Sunkios antklodės vaikams: kokia jų nauda?

Sunkios antklodės vaikams: kokia jų nauda?

Ramus ir kokybiškas vaikų miegas - daugelio tėvų svajonė. Jeigu vaikas naktį gerai pailsi, jis pabunda energingas, žvalus ir puikiai nusiteikęs pradėti dieną. Tad gerai jaučiasi tiek pats vaikas, tiek ir jo tėvai. Prasidėjus naujiems mokslo metams daugumai vaikų kyla sunkumų adaptuojantis prie naujo miego rėžimo, kadangi vasaros metu jie būdavo įpratę rytais ilgiau pasivartyti lovoje, vėliau eiti miegoti ir pan. Be to, grįžimas į mokyklą po ilgų vasaros atostogų vaikams gali kelti stresą bei nerimą, kas taip pat prisideda prie prastesnės miego kokybės. Taigi norint užtikrinti kuo sėkmingesnę mokslo metų pradžią būtina pasirūpinti vaiko kokybišku miegu.

MIEGO NAUDA VAIKAMS

Gero nakties poilsio nauda vaikams tokia pat svarbi, kaip ir mums, suaugusiesiems. Miegas turi įtakos vaiko energijos lygiui, budrumui ir pastabumui, susikaupimui ir dėmesio koncentracijos išlaikymui, nuotaikai, komunikaciniams įgūdžiams, mitybai ir kt. Tad vaikui tinkamai pailsėjus, tikėtina, kad geriau seksis pamokose, sporto, meno ar kitose popamokinėse veiklose, jam bus lengviau bendrauti su kitais vaikais ir pan. Miego nauda vaikui - akivaizdi. Norėdami, kad jis būtų kuo kokybiškesnis - rekomenduojame į pagalbą pasitelkti sunkią antklodę! Skaitykite toliau ir sužinokite, kuo sunki antklodė gali būti naudinga jūsų vaikui.


KOKIA SUNKIŲ ANTKLODŽIŲ NAUDA VAIKAMS?

  • Mažina stresą ir nerimą. Užsiklojus sunkia antklode palaipsniui sulėtėja padažnėjęs širdies ritmas, kvėpavimas tampa tolygesnis, vaiką apima saugumo jausmas, jam tampa lengviau nurimti ir atsipalaiduoti.
    • Gerina miego kokybę. Sunkios antklodės sukuriamas spaudimas paskatina serotonino bei melatonino (miego hormono) gamybą organizme. Tad ja užsiklojus vaiką greičiau apims mieguistumas, jam bus lengviau užmigti, naktį jis miegos ramiau, mažiau blaškysis, neprabudinės, tad ryte atsibus geriau pailsėjęs.
      • Gali pagerinti susikaupimą. Nors sunki antklodė tiesiogiai negerina dėmesio koncentracijos, tačiau ji palengvina veiksnius, galinčius dar labiau apsunkinti dėmesio sutelkimą į atliekamą užduotį: leidžia kokybiškai pailsėti, sumažina juntamą stresą, nerimą ir kt.

      • Padeda palaikyti emocinį stabilumą. Sunkios antklodės spaudimas padidina laimės hormono - seratonino ir sumažina streso hormono - kortizolio gamybą, tad jos naudojimas gali padėti vaikui lengviau susitvarkyti su savo emocijomis, stabilizuoti nuotaikų kaitas ir kt.
        • Lengvina psichologinių sutrikimų simptomus. Sunkios antklodės sukuriamas ramybės ir saugumo jausmas gali palengvinti įvairius vaikų nerimo sutrikimus, obsesinį kompulsinį sutrikimą (OCD), dėmesio trūkumo ir hiperaktyvumo sindromą (ADHD), potrauminio streso sindromą (PTSD) ir kt.
          • Lengvina autizmo simptomus. Užsiklojus sunkia antklode juntamas panašus jausmas, kaip apsikabinus, tad vaikams su autizmu tai gali padėti nurimti, atsipalaiduoti bei jaustis saugiai. Be to, sergantys šia liga, dažnai turi ir miego sutrikimų - naudojant sunkią antklodę, jiems taps lengviau užmigti, jų miegas bus ramesnis ir kt.

          KAIP PASIRINKTI SUNKIĄ ANTKLODĘ VAIKUI?

          Renkantis sunkią antklodę vaikui, svarbiausias kriterijus yra jos svoris. Jis turėtų sudaryti apie 10 % kūno svorio. Tokiu būdu sukuriamas tinkamo stiprumo spaudimas, kuris užtikrins kokybišką jūsų vaiko poilsį. 

          Hancen sunkias antklodes gali naudoti ne jaunesni nei 3-jų metų vaikai, sveriantys ne mažiau nei 15 kg. Jeigu jūsų vaiko svoris yra nuo 25 iki 35 kg - rinkitės 3 kg svorio antklodę, jeigu vaikas sveria 35 kg ir daugiau - 4 kg svorio antklodę. 

          Verta paminėti, jog Hancen vaikiškos sunkios antklodės sukurtos iš natūralių, orui pralaidžių bei hipoalerginių medvilnės ir bambuko pluoštų, tad tiks net jautrią odą turintiems ir į alergijas linkusiems vaikams. O tam, kad vaiko miegas būtų dar malonesnis, siūlome kartu įsigyti ir specialų minkštą ar raštuotą užvalkalą.

          Įsigykite Hancen sunkią vaikišką antklodę ir pagerinkite savo vaiko miego kokybę bei savijautą!