Sunki antklodė: viskas nuo A iki Ž

Sunki antklodė: viskas nuo A iki Ž

Nenumaldomai spartėjant gyvenimo tempui, vis daugiau žmonių vargina nuolat juntama fizinė ir psichinė įtampa bei įvairūs streso ir nerimo sukelti sutrikimai. Visa tai neabejotinai atsispindi ir miego kokybėje: vakarais sunku užmigti, naktį dažnai prabudinėjama, miegama neramiai, tad ryte juntamas nuovargis ir jėgų trūkumas. O kas jei visa tai kartojasi diena iš dienos? 

Jeigu atpažinote save - tuomet sunki antklodė yra būtent tai, ko jums reikia. Ji padės nutraukti užsisukusį nerimo, streso ir nemigos ratą ir leis vėl džiaugtis ramiu ir kokybišku poilsiu kiekvieną naktį! Nors gali atrodyti priešingai, tačiau sunki antklodė mažina jus slegiančią įtampą, todėl jūsų kvėpavimas susibalansuoja, kūnas ir protas nurimsta ir jūs galite panirti į ramų nakties miegą. Šiame įraše apžvelgsime viską, ką jums reikia žinoti apie sunkias antklodes, kad galėtumėte pasinaudoti visais jų teikiamais privalumais.

Kas yra sunki antklodė?

Sunki antklodė - tai terapinė antklodė, kuri naudoja svorio galią tam, kad atpalaiduotų jūsų kūną ir nervų sistemą. Dėka jos viduje tolygiai pasiskirsčiusių smulkių stiklo rutuliukų, antklodė sukuria komfortišką spaudimą visam kūnui, kuris sumažina streso hormono kortizolio išsiskyrimą ir paskatina laimės hormono - serotonino bei miego hormono - melatonino gamybą. Sunki antklodė mūsų organizmą veikia tarsi šiltas ir malonus apkabinimas: užsiklojus apima saugumo ir ramybės jausmas, sumažėja juntamas stresas, įtampa bei nerimas. Todėl Hancen sunki antklodė jums padės lengviau užmigti ir greičiau panirti į gilų bei ramų nakties miegą, kurio dėka dienos metu jausitės pailsėję, energingi ir produktyvūs!

Iš ko pagamintos Hancen sunkios antklodės?

Hancen sunkios antklodės ir užvalkalai gaminami iš natūralių medvilnės ir bambuko pluoštų. Tai itin patvarios, kokybiškos bei orui pralaidžios medžiagos, kurios nekenkia gamtai ir suteikia ypatingą komfortą žmogui. Minkštas audinys švelniai priglunda prie kūno, suteikdamas dar malonesnius pojūčius miego metu. Be to, medvilnė ir bambukas pasižymi hipoalerginėmis savybėmis, tad Hancen produktai tiks net jautrią odą turintiems bei į alergijas linkusiems žmonėms.

Kaip pasirinkti tinkamą sunkią antklodę?

Hancen sunki antklodė skirta individualiam naudojimui, kad galėtų idealiai prisiderinti prie jūsų asmeninių poreikių. Siekiant maksimalaus efektyvumo, rekomenduojame pasirinkti antklodę, kurios svoris sudarytų apie 10 % kūno svorio, taip užtikrinant jūsų ramų ir kokybišką poilsį kiekvieną naktį. Jeigu jūsų svoris yra tarp dviejų dydžių, patariame rinktis lengvesnę antklodę. Pavyzdžiui, jeigu sveriate 80 kg, reikėtų rinktis 7 kg, o ne 9 kg sveriančią antklodę. Tačiau tai tik rekomendacija, yra žmonių, mėgstančių ir sunkesnes antklodes. Be to, galite pasirinkti ne tik reikiamą svorį, bet ir jums patinkantį audinį ir jo spalvą, taip susikurdami personalizuotą antklodę, skirtą tik jums.

Kaip naudoti sunkią antklodę?

Sunkios antklodės naudojimas miego metu niekuo nesiskiria nuo įprastos antklodės naudojimo. Geriausia užsikloti apgaubiant visą kūną, įskaitant kojas ir rankas. Kai kuriems žmonėms gali prireikti poros naktų priprasti prie juntamo svorio, tad galima prie jo pratintis palengva: pradžioje užsiklojant tik kojas ir kas naktį didinant užklojamą kūno plotą. Rekomenduojama užsikloti sunkia antklode likus bent pusvalandžiui iki miego, kad turėtumėte pakankamai laiko atsipalaiduoti ir pasimėgauti antklodės sukuriamu maloniu komfortu. Taip pat, siekiant geriausios poilsio kokybės, patariame laikytis teisingos miego rutinos bei vienodo miego grafiko.

Be to, Hancen sunkios antklodės ir pledai gali būti naudojami ne tik nakties miegui, bet ir poilsiui dienos metu - sumažins juntamą stresą, padės susikaupti bei atgauti prarastas jėgas. Įsisupus į antklodę jus užplūs ramybė ir jaukumas, tad bus dar maloniau skaityti mėgstamą knygą, su šeima žiūrėti filmus ar užsiimti kita jus raminančia veikla. 

Kokia sunkios antklodės nauda?

Moksliškai įrodyta, jog dėka sukuriamo spaudimo, sunkios antklodės padeda nurimti, atsipalaiduoti bei pagerinti miego kokybę. Ne veltui, jau ilgą laiką jos naudojamos kaip terapinė priemonė, padedanti lengvinti autizmo spektrą turinčių žmonių jaučiamus simptomus. Ja užsiklojus apima panašus jausmas, lyg apsikabinus, tad žmonėms su autizmu tai gali padėti nurimti, suteikti saugumo jausmą, lengviau užmigti ir ramiau miegoti. Taip pat šios antklodės naudojamos siekiant palengvinti įvairių psichologinių sutrikimų simptomus. Antklodės gali padėti turintiems: nerimo ir panikos sutrikimus, obsesinį kompulsinį sutrikimą (OCD), dėmesio trūkumo ir hiperaktyvumo sindromą (ADHD), potrauminio streso sindromą (PTSD) ir kt.

Pagerinkite savo miego patirtį - išbandykite Hancen sunkią antklodę jau šiandien!