Kaip lengviau atsikelti rytais? 7 Naudingi patarimai

Kaip lengviau atsikelti rytais? 7 Naudingi patarimai

Rytais atsikelti iš lovos - jums tikras iššūkis? Nesijaudinkite, jūs ne vienas. Daugelis žmonių rytais jaučiasi užsimiegoję, jiems trūksta žvalumo, todėl gali kilti sunkumų tinkamai pasiruošti darbui, mokyklai ar kitoms pareigoms. Kad ir kaip norėtųsi dar pagulėti susisukus į šiltą antklodę, tačiau keltis - reikia, tik kaip tai padaryti lengviau? Apie tai skaitykite plačiau šiame įraše!


KODĖL RYTAIS SUNKU ATSIKELTI?

Mieguistumas pabudus, dar vadinamas miego inercija, yra viena iš priežasčių, kodėl rytai jums gali būti itin sunkūs. Miego inercija gali sukelti irzlumą ir sumišimą, taip pat sumažinti gebėjimą susikaupti ir aiškiai mąstyti. Ji stipriau pasireiškia tiems žmonėms, kurie miega nepakankamai ar kai pabunda viduryje giliojo miego (pavyzdžiui, miegas nutraukiamas suskambus žadintuvui). Miego inercijos poveikis paprastai trunka nuo 15 iki 30 minučių, tačiau gali išlikti ir iki dviejų valandų. Tačiau nedideli gyvenimo būdo pokyčiai gali palengvinti rytinį atsikėlimą ir sumažinti nepageidaujamą miego inercijos poveikį.


KAIP LENGVIAU ATSIKELTI RYTAIS?

Dalinamės paprastais, bet naudingais patarimais, kurie jums padės ryte atsikelti žymiai greičiau bei leis jaustis žvaliau!

  • Įsileiskite natūralią šviesą į kambarį. Šviesa stabdo miego hormono melatonino gamybą, tad rekomenduojama miegoti su šiek tiek praviromis užuolaidomis arba jas atitraukti iškart pabudus. Taip saulės šviesa padės jus natūraliai pažadinti ir greičiau prabudinti. 
  • Vos tik pabusite - išgerkite bent vieną stiklinę vandens. Vanduo padeda paruošti organizmą sėkmingai dienos pradžiai: padidina jūsų budrumo lygį, suaktyvina medžiagų apykaitą bei smegenų veiklą, padeda pašalinti organizme susikaupusius toksinus ir kt.


  • Pasirinkite melodingą muziką žadintuvo skambesiui. Tyrimai rodo, kad melodingas žadintuvo garsas gali sumažinti pabudus jaučiamą norą dar pasnausti. Melodinga muzika, pavyzdžiui energingos pop muzikos dainos, pasižymi nuspėjama melodija - ją lengva niūniuoti ar dainuoti - tad ji veikia labiau stimuliuojančiai, gali padėti greičiau pabusti. 
  • Neatidėliokite žadintuvo skambėjimo. Reikėtų įprasti keltis iškart po pirmo žadintuvo skambesio - kitu atveju jums atsibusti bus dar sunkiau, o atsikėlę jausitės mieguisti ir suirzę. Rekomenduojama nusistatyti realų žadintuvo laiką ar net kiek vėlesnį, kad jam tik suskambus būtumėte priversti keltis. Taip pat galite pasidėti žadintuvą kitame kambario gale - norėdami jį išjungti privalėsite išlipti iš lovos.
  • Nusimaudykite po šaltu dušu. Tyrimais įrodyta, jog šaltas vanduo sumažina kūno temperatūrą bei melatonino išsiskyrimą organizme, tad ryte nusimaudžius po šaltu dušu staigiai pakelsite savo energijos ir budrumo lygį. Galite pradžioje praustis po jums maloniu vandeniu, o šaltą atsukti tik maudynių gale, po juo praleidžiant 30 - 90 sek.


  • Valgykite maistingus pusryčius. Reguliarūs pusryčiai - puikus būdas padidinti savo budrumą ryte! Svarbu pusryčiams rinktis sveiką, visavertę mitybą: daug baltymų turintį maistą, pilno grūdo produktus, vaisius, daržoves, neriebius pieno gaminius ir kt.
  • Laikykitės teisingos miego rutinos. Rytais atsikelti bus lengviau, jeigu naktį tinkamai pailsėsite, tad vertėtų skirti dėmesį miego kokybės gerinimui: laikykitės vienodo miego režimo, prieš miegą užsiimkite jus raminančia veikla, likus kelioms valandoms iki miego nenaudokite prietaisų, skleidžiančių mėlyną šviesą, reguliariai sportuokite ir kt. Taip pat vertėtų pabandyti miegoti su Hancen sunkia antklode, kuri padeda lengviau nurimti, atsipalaiduoti, greičiau užmigti ir kokybiškiau išsimiegoti. 


Jeigu dar nebandėte Hancen sunkios antklodės - dabar puikus metas tai pdaryti, kadangi jai suteikiame net 30 naktų IŠBANDYMO GARANTIJĄ! Jeigu produktas nepateisins jūsų lūkesčių - grąžinsime pinigus. Tad nedelskite - išbandykite jau dabar ir patys pajauskite antklodės efektyvumą!